Predlažu da se svim građanima struja obračunava po nižoj tarifi

Predlažu da se svim građanima struja obračunava po nižoj tarifi

Primorsko-goranski savez (PGS) predložio je Vladi da pomogne svim građanima te malobrojnim gospodarstvenicima koji rade obvezivanjem Hrvatske elektroprivrede (HEP) da se potrošnja električne energije za razdoblje od 19. ožujka obračunava po nižoj tarifi.

PGS u priopćenju kojeg prenosi Poslovni dnevnik, navodi da se na ovaj način vrlo izravno pomaže građanima koje je pandemija koronavirusa vezala uz dom i koji strpljivo provode odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite, ali i onima u Zagrebu i okolici kojima je razorni potres oštetio ili razorio domove

PGS ističe da je, prema javno dostupnim podatcima HEP Grupa u 2018. godini iskazala dobit od 1,36 milijardi kuna, od čega je izravna dobit HEP d.d. 354 milijuna kuna.

Stoga PGS ocjenjuje da tu postoji prostora za ovakvu odluku koju bi Vlada mogla predložiti Upravi i Nadzornom odboru HEP-a tim više što bi to indirektno smirilo dio službenika u javnim službama za koje se priprema smanjenje plaća, a znatno olakšalo život umirovljenicima na rubu siromaštva te mnogobrojnim građanima koji u uvjetima ostanka kod kuće nisu u stanju ni dodatno zaraditi niti obavljati svoje redovne poslove.


Izvor: Poslovni dnevnik 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 17.04.2020.