Pravosudni policajac: Premalo nas je, sustav nas gazi, a ološ vrijeđa

Pravosudni policajac: Premalo nas je, sustav nas gazi, a ološ vrijeđa

Na natječaje za posao pravosudnog policajca nekad se javljalo mnogo ljudi, no situacija danas više nije takva. Okolnosti su se promijenile, pravosudni policajci prosvjeduju, traže više plaće i bolje uvjete rada, javlja Glas Istre.

Pravosudnih policajaca ima malo, prestari su i potrošeni

Tvrdi da ih sustav gazi, šefovi ne štite, a ološ vrijeđa. Nema ih dovoljno, prestari su i potrošeni, ispričao je jedan aktivni pravosudni policajac, koji radi u zatvoru u Puli. Psihofizički uglavnom nisu dorasli čuvanju zatvorenika i osoba koje su u pravilu opasne, devijantnog ponašanja i sklone incidentima.

"Nisam čovjek iz kancelarija, nisam nikakav šef ni rukovoditelj. U pulskom zatvoru radim više desetljeća. Otkad sam ušao u zatvor Pula devedesetih, nikad ga nisam napustio. Srećom, kao radno mjesto, a ne kao mjesto života", kazao je za Glas Istre.

Plaća policajca s dvadesetak godina službe je oko 5200 kuna

Ispričao je kako svoj posao shvaća ozbiljno te da je svačemu svjedočio. U zatvoru se zaposlio iz pragmatičnih razloga. Devedesetih je gospodarstvo bilo u krizi, a neisplata plaća česta pojava, tvrtke su bile nelikvidne i odlučio se na zapošljavanje na poslu za koji je bio siguran da će biti redovito plaćen.

S više od 20 godina službe, ako od ponedjeljka do petka radi prvu smjenu, dobije plaću od oko 5200 kuna.

Ovu i slične vijesti pronađite na portalu index.hr

Srijeda, 02.10.2019. / index.hr