Poznatu tvornicu keksa i vafla očekuje novi početak, vlasnik Violete ulaže 10 milijuna eura

Poznatu tvornicu keksa i vafla očekuje novi početak, vlasnik Violete ulaže 10 milijuna eura

Vlasnik Violete, koja zapošljava 1200 radnika, dodao je kako je posebno zadovoljan suradnjom s gradskom upravom.

Poznata tvornicu keksa i vafla Lasta iz Čapljine uskoro očekuje novi početak, nakon brojnih štrajkova, zatvaranja i stečaja. Tvornicu je na kraju kupio Petar Ćorluka, vlasnik Violete, tvornice higijenskih proizvoda, koji će ove godine uložiti 20 milijuna KM (oko 10 mil. eura) u pokretanje proizvodnje. Ćorluka je o napretku radova upoznao i Smiljana Vidića, gradonačelnik Čapljine. Trenutačno se obavljaju završni fasadni radovi, te će se nastaviti radovi na podovima i instalacijama.

Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija strojeva i probna proizvodnja. Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji, izvan BiH, te proizvodni pogon pokrenuti u tri smjene.

Vlasnik Violete, koja zapošljava 1200 radnika, dodao je kako je posebno zadovoljan suradnjom s gradskom upravom Čapljine jer do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je znatno olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu, kažu iz Grada Čapljine.

Dodaju da je gradonačelnik Vidić dao punu podršku Ćorluki ističući kako su sve im gradske službe na usluzi.

Preuzeto sa poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 23.09.2020. / poslovni.hr