Poznati lanac i direktor osuđeni jer radnice nisu puštali na godišnji

Poznati lanac i direktor osuđeni jer radnice nisu puštali na godišnji

Riječ je o zagorskom lancu Trgostil iz Donje Stubice koji ima oko 500 zaposlenih i oko 130 prodavaonica, a u vlasništvu je Čakovečkih mlinova.

Inspektorat je podnio prijavu protiv Trgostila navodeći kako dio radnica nije mogao iskoristiti u prosjeku desetak dana godišnjeg tijekom 2018., niti otići na godišnji dva tjedna, što je zakonom propisano kao obvezno.

Osim toga, kako stoji u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, jedna je radnica lani iskoristila samo četiri dana godišnjeg, druga pet, a treća devet dana, i to u dva navrata.

Sud ih je proglasio krivima: tvrtki je odrezao 30.000 kuna, a direktoru 3000 kuna kazne. Kazne su mnogo niže od zakonskog minimuma za takav prekršaj.

Trgostil je dio Narodnog trgovačkog lanca. Lani je ostvario 295 milijuna kuna prihoda i blizu tri milijuna kuna neto dobiti. Radnici u prosjeku zarađuju 3700 kuna neto.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 23.09.2020. / danica.hr