Poznata prosječna plaća u Podravci u lipnju

Poznata prosječna plaća u Podravci u lipnju

Prosječna neto plaća u grupi Podravka potkraj lipnja iznosila je oko 8800 kuna, može se iščitati iz poslovnog izvještaja koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi

Prema tom izvještaju, na neto plaće svih 6650 zaposlenih (uključujući i menadžere) Podravka je u prvom polugodištu izdvojila ukupno 352 milijuna kuna, što je oko tri posto više nego u istom polugodištu lani.

“Rast troškova zaposlenika za 9,1 milijun kuna velikim je dijelom rezultat jednokratne nagrade radnicima u proizvodnom, logističkom i distributivnom segmentu koja je isplaćena u prvom kvartalu, te rezervacije za nagradu koja je isplaćena u srpnju”, navodi Podravka.

Ukupni prihodi kompanije iznosili su oko 2,25 milijarda kuna i bili su za pet posto veći nego lani.

Sveobuhvatna neto dobit, uključujući i tečajne razlike, iznosila je 176 milijuna kuna i bila je za gotovo 27 posto viša nego u istom razdoblju prošle godine.

Posebno raduje podatak o cashu kojeg je Podravka posljednjeg dana lipnja imala na računu i u blagajni. Riječ je o iznosu od čak 249 milijuna kuna, što je osjetno više nego posljednjeg dana lanjskog prosinca kad je na računu tvrtke bilo samo 55,6 milijuna.

Osim nagrada radnicima, Podravka je ove godine isplatila i bonuse menadžerima za dobro poslovanje u prošloj godini.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.07.2020. / danica.hr