Potpuna propast poznatog poduzetnika: "Nekad sam imao tri Mercedesa, 17 kombija i 80 radnika, a danas sam beskućnik"

Potpuna propast poznatog poduzetnika: "Nekad sam imao tri Mercedesa, 17 kombija i 80 radnika, a danas sam beskućnik"

Da nešto nije u redu postalo je jasno 2012. godine kada je njegova tvrtka - ovršena.

Poznati labinski poduzetnik Željko Matelić koji je nekad raspolagao popriličnim bogatstvom od nedavno je - beskućnik. On i njegova supruga Dragica ostali su bez obiteljske kuće u Rapcu koja im je odlukom suda ovršena. Dogodilo se to u prisutnosti predstavnika suda, policije, odvjetnika i hitne pomoći i brojnih znatiželjnih susjeda, piše Glas Istre.

Željko Matelić, danas 72-godišnji umirovljenik, na početku karijere deset je godina u bivšoj državi radio kao trgovački predstavnik vukovarske tekstilne tvrtke Vuteks za Sloveniju, Hrvatsku i BiH, a zatim je isti posao radio deset godina za tvrtku Slateks iz Banja Luke. Nakon toga radio je godinu dana na Braču u Nerežišću kod Nenada Kušćevića, oca bivšeg ministra Lovre Kuščevića, koji ga je naučio radu s tekstilnim strojevima i omogućio mu kupnju tih strojeva u Njemačkoj. Tako Matelić 1986. postaje privatni obrtnik te osnova vlastitu tvrtku Ekskluziv za proizvodnju i trgovinu tekstilom, a imao je i nekoliko malih tvrtki. Na Labinštini je bio najpoznatiji kao vlasnik nekad vrlo popularnih disko klubova Venera i Zeus u zgradi 2. mart pored autobusnog kolodvora koju je uzeo u najam a zatim i kupio, a kojom je upravljala njegova tvrtka Ekskluziv.

No da nešto nije u redu postalo je jasno 2012. godine kada je ta tvrtka - ovršena. Godinu dana kasnije Matelić je otišao u mirovinu i tad je, kako kaže, započela agonija koja je završila prodajom obiteljske kuće.

- Imao sam tri mercedesa, 17 kombija, 80 radnika zaposlenih u svojim tvrtkama, obiteljsku kuću u Rapcu, poslovne prostore u Sloveniji i poslovnu zgradu 2. mart u Labinu, a sad sam beskućnik. Nemam ništa, nemam ni gdje spavati, napišite da sam prepušten ulici. Prve dvije noći prespavao sam kod sina u Umagu koji mi kaže da sam za sve sam kriv i da sam sve to sam zakuhao.


Cijeli članak dostupan na: poslovni.hr

Utorak, 19.11.2019.