Potencijal nove pruge 37 000 radnih mjesta na sjeveru Hrvatske

Potencijal nove pruge 37 000 radnih mjesta na sjeveru Hrvatske

“Lepoglavskom spojnicom” bi se od Varaždina do Zagreba stizalo za 40 minuta

Lepoglavska spojnica” tj. pruga Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zabok – Zagreb ojačala bi povezanost zagrebačke regije i sjeverne Hrvatske, što bi potaklo gospodarski i društveni razvoj hrvatskog sjevera, zaključeno je na tribini održanoj u utorak u Varaždinu.

“Lepoglavskom spojnicom” bi se od Varaždina do Zagreba stizalo za 40 minuta, istaknuto je na tribini “Lepoglavska spojnica – šansa za gospodarstvo sjevera Hrvatske”, u organizaciji Varaždinske županije i Saveza za željeznicu.

Do sredine rujna očekuje se definiranje triju varijanti “spojnice”, kao podloge za daljnju razradu dokumentacije. Izrada studijske dokumentacije i idejnih rješenja očekuje se do ljeta iduće godine.

Varaždinski župan Radimir Čačić kazao je da je potencijal te pruge 37 tisuća radnih mjesta u industriji na sjeveru Hrvatske. Trenutačno se od Čakovca do Zagreba vlakom putuje dva sata i 40 minuta, a to je poražavajuće za zemlju članicu Europske unije u 21. stoljeću, rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Članak je prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 16.09.2020. / www.poslovni.hr