Pomama za poslom na hrvatskom otočiću: Javili se čak iz SAD-a, Njemačke, Irske….

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pomama za poslom na hrvatskom otočiću: Javili se čak iz SAD-a, Njemačke, Irske….

Dok Hrvati zbog posla odseljavaju u Irsku, za posao trgovca na Sestrunju, otočiću u zadarskom arhipelagu, molbe pljušte sa svih strana, pa čak i Irske ili daleke Amerike, donosi priču RTL.

Sestrunj – mali otočić udaljen svega 15 milja od Zadra - dućan nema već četiri mjeseca, pa jedino mjesto na kojem se može popiti piće ili pronaći ponešto je Udruga umirovljenika.

Otkako nemaju dućan, opskrba im je veliki problem

Odlučili su da se trgovina mora vratiti na otok i kontaktirali trgovačke lance koji su kao prvi uvjet postavili da pronađu osobu koja bi htjela preseliti na otok i živjeti. Interes za radnim mjestom u malom otočnom dućanu ih je iznenadio. Stiglo je čak 40 molbi!

"To su bili ljudi najvećim dijelom iz Slavonije, a bilo je mailom ponuda koje su dolazile iz Amerike, Njemačke, Kanade, jedan gospodin iz Irske je zvao, voljan je doći, vratiti se na ovo područje", kazao je predsjednik MO Sestrunj Nenad Šužberić.

Nekada jedan od dva učiteljska stana, sada je prostor u vlasništvu MO Sestrunj ili Općine Preko i čeka na useljenje budućeg trgovca ili trgovkinje s tim da bi Sestrunjcima bilo jako praktično kad bi se na ovaj natječaj javio bračni par jer trebaju i jednog komunalnog djelatnika.


Cijeli članak dostupan na: poslovni.hr

Srijeda, 10.04.2019.