Poduzeće Filip informatika povuklo skoro milijun kuna iz EU fondova

Poduzeće Filip informatika povuklo skoro milijun kuna iz EU fondova

Radi unapređenja usluga razvoja informacijskih sustava i računalstva u oblacima za poslovne subjekte, tvrtka Filip informatika d.o.o. je tijekom proteklih četrnaest mjeseci provela projekt “BCS – Business Control System”. Implementacijom rezultata projekta u ožujku ove godine će se optimizirati svi poslovni procesi poduzeća i unaprijediti tehnološka osnovica poslovanja, što će generirati novu potražnju klijenata iz gospodarskog i javnog sektora i povećati konkurentnost tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu.

Ukupna vrijednost projekta je 1.767.180,00 kuna, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 918.933,60 kuna. Sredstvima EU fondova financiran je razvoj izvještajno analitičkog sustava za unapređenje strateškog planiranja i upravljanja poslovnim procesima poduzeća te nabava suvremene informatičke opreme za primjenu softverskog rješenja.

Uvođenjem i održavanjem BCS sustava osigurat će se učinkovitija razmjena informacija s članovima tima i partnerima u projektima razvoja informacijskih sustava, djelotvorno upravljanje ljudskim, prostornim, tehničkim, organizacijskim i financijskim resursima, kontrola i razvoj prodajnih kanala, uspješan razvoj softvera za poslovne korisnike, upravljanje asortimanom usluga, učinkovito planiranje nabave, analiza uspješnosti upravljanja resursima tvrtke, unaprjeđenje komunikacije s kupcima i dobavljačima, te upravljanje rizicima poslovanja.

Integracijom BCS sustava s postojećim softverskim rješenjima 4D Wand i Naverisk optimizirat će se svi poslovni procesi, povećati efikasnost poslovanja, smanjiti pogreške i popravci, povećati zadovoljstvo svih zaposlenih i povjerenje kupaca, te poboljšati interna komunikacija, što će pridonijeti kontinuiranom unaprjeđenju i poboljšanju poslovnih rezultata, povećanju ugleda tvrtke i boljem pristupu širem tržištu.

Nabavom suvremene informacijske tehnologije, cluster host servera, cluster storagea, mrežnog sustava, optičkog i Wifi sustava te UPS-a, povećan je kapacitet poduzeća za usluge računalstva u oblacima kao nove tehnološke platforme za smještaj, pokretanje i uporabu informatičke programske podrške.

Implementacijom softverskog rješenja i suvremene informacijsko komunikacijske tehnologije omogućuje se razvoj tvrtke, unapređenje poslovanja, povećanje produktivnosti rada, stvaranje dodane vrijednosti proizvoda i povećanje potražnje na domaćem i inozemnom IT tržištu.

Ulaganjem EU sredstava poduzeće će modernizirati poslovanje, unaprijediti stručne kapacitete za bolje pozicioniranje na nacionalnom tržištu i izlazak na inozemno tržište, povećati prihod od prodaje i prihod od izvoza, te broj zaposlenih za dvoje novih djelatnika.

Ovu i slične vijesti pronađite na slobodnadalmacija.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 10.03.2021. / slobodnadalmacija.hr