Podržat će lokalne proizvođače i otkupiti 19 tisuća tona krumpira unatoč koronakrizi

Podržat će lokalne proizvođače i otkupiti 19 tisuća tona krumpira unatoč koronakrizi

Intersnack Adria, vodeći domaći proizvođač u kategoriji slanih grickalica, i u ovoj turbulentnoj godini nastavlja podržavati domaće proizvođače krumpira
 
Trenutačno je u tijeku otkup ranijih sorti industrijskog krumpira, a Intersnack Adria ove godine od lokalnih proizvođača s područja Hercegovca, Donjeg Miholjca, Međimurja i Slavonije planira otkupiti čak 19 tisuća tona krumpira za proizvodnju čipsa u tvornici u Hercegovcu u koju je u zadnjih nekoliko godina investirano ukupno 3 milijuna eura.

„Unatoč turbulentnoj i neizvjesnoj godini zbog globalne pandemije koronavirusa, i dalje nastavljamo podržavati lokalne proizvođače, a ovogodišnji planirani otkup industrijskog krumpira za proizvodnju snacka u tvornici čipsa u Hercegovcu čak je 31 posto veći u odnosu na 2019. godinu. Lokalni uzgajivači krumpira naši su dugogodišnji partneri i ta suradnja nadilazi puki poslovni odnos otkupa sirovine. Rast količine otkupa i uspješna suradnja isto je tako uvelike rezultat stručnosti naših kooperanata u uzgoju vrhunskih sorti krumpira, u čemu se posebno trudimo pomoći im pružanjem sustavne podrške i ulaganjem u njihovo znanje, razmjenu iskustava, stručnost i kapacitete“, izjavio je Josip Cvetko, direktor tvornice u Hercegovcu.

U tvornici u Hercegovcu od 100 % hrvatskog krumpira već se niz godina proizvodi prvi i vodeći hrvatski čips, Čipi Čips, proizvod s tradicijom od 1977., ujedno i najpoznatiji brend u portfelju kompanije. Krumpir s hrvatskih polja od ove godine glavni je sastojak i internacionalnog brenda čipsa – Chio Chipsa, čiju je proizvodnju od 100 % hrvatskog krumpira Intersnack Adria s ponosom započeo u svibnju ove godine u tvornici u Hercegovcu.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 27.07.2020. / novac.jutarnji.hr