Podravka iz tvorničkog biootpada razvija nove prehrambene proizvode

Foto: Podravka

Podravka iz tvorničkog biootpada razvija nove prehrambene proizvode

Podravka je dobila europski novac za jedinstven istraživački projekt koji bi mogao dovesti do novih proizvoda i tehnologija u koprivničkoj kompaniji

Podravka istražuje mogućnost da se iz biootpada koji nastaje nakon industrijske prerade povrća u njihovoj tvornici Kalnik u Varaždinu razviju novi, inovativni prehrambeni proizvodi.

Osim toga, projektom će se istražiti i potencijal korištenja takvog otpada iz tvornica kao gorivo za proizvodnju energije u bioplinarama.

Podravkin projekt “Razvoj inovativnih proizvoda od nusproizvoda tijekom prerade povrća” ukupno je vrijednom 6,9 milijuna kuna, a iz EU fonda stiže bespovratnih 3,1 milijun kuna.

Projekt će se provoditi dvije godine, a cilj je “istražiti inovativni, tehnološko učinkovit proces odvajanja nutritivno vrijednog biootpada industrijske prerade povrća Podravkine tvornice u Varaždinu za razvoj novih i inovativnih prehrambenih proizvoda”.

“Dodatno će se istražiti potencijal proizvodnje bioplina iz svih otpadnih tokova proizvodnje”, dodaju u koprivničkoj tvrtki.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 28.12.2020. / danica.hr