Podravka gradi novu veliku tvornicu za Kviki, Dolcelu i Lino

Podravka gradi novu veliku tvornicu za Kviki, Dolcelu i Lino

Podravka će graditi novu tvornicu koktela u industrijskoj zoni u Koprivnici u koju bi se izmjestio stari pogon pokraj poslovnog sjedišta u Starčevićevoj ulici

U javnu raspravu već je upućen elaborat zaštite okoliša za novu “tvornicu za proizvodnju slanog trajnog peciva, praškastih i ekstrudiranih proizvoda”. Izgradnja nove tvornice, a u budućnosti i planiranog velikog distributivno-logističkog centra na Danici sjajna je vijest za Podravku i Koprivnicu.

Na staroj lokaciji u Starčevićevoj ulici na životu je još jedino tvornica Kokteli u čijim se pogonima proizvode grickalice Kviki, slatki program Dolcela i dio dječje hrane, odnosno Lino žitarice. Pekmezara je preseljena u Tvornicu Kalnik u Varaždinu.

Prema neslužbenim informacijama, nova tvornica i distributivno-logistički centar na Danici stajali bi čak 700 milijuna kuna. Usporedbe radi, u nove Belupove tvornice uloženo je više od 500 milijuna kuna, premda je sve trebalo stajati stotinjak milijuna kuna manje.

Prva etapa tog megaprojekta je tvornica Kokteli, koja bi navodno stajala između 300 i 400 milijuna kuna. Podravka bi njome dobila mnogo učinkovitiju tvornicu osjetno većeg kapaciteta te prostor za ulazak u nove programe.

Prema podacima koji su objavljeni u dokumentima za javnu raspravu o procjeni utjecaja na okoliš, gradila bi se uz tvornicu dječje hrane na prostoru površine 46.800 četvornih metara, a sama je građevina tlocrtne površine od 14.000 kvadrata.

Od toga će opipljivu korist imati i gradski proračun koji će uprihoditi milijune od komunalnog doprinosa, a kasnije i od komunalne naknade. Na novoj tvornici Belupa gradski je proračun za komunalni doprinos uprihodio čak šest milijuna kuna.

Tvornica za proizvodnju slanog trajnog peciva, praškastih i ekstrudiranih proizvoda bila bi kapaciteta od 60 tona različitih proizvoda dnevno. Riječ je o slanom snack pecivu Kviki, praškastim proizvodima, kremama i kolačima Dolcela te žitaricama za djecu Lino.

Nova tvornica trebala bi biti u funkciji tijekom 2022. godine.

Članak je prenesem u skraćenom izdanju s portala danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.11.2020. / danica.hr