Podravka diže plaće, a stiže i jednokratna nagrada za dobre rezultate

Podravka diže plaće, a stiže i jednokratna nagrada za dobre rezultate

Uprava Podravke je donijela paket mjera za unapređenje statusa i položaja radnika Podravke. Riječ je o nizu mjera koje su usmjerene na povećanje primanja radnika čija primjena započinje od travnja ove godine

Tako je odlučeno da će dosadašnji najniži koeficijenti složenosti poslova za radnike u Podravki d.d., Belupu d.d. i Mirni d.d. biti povećani na 1,87 čime će biti obuhvaćeno gotovo 520 radnika.

Pored toga, svim radnicima Podravke d.d. i Mirne d.d. će biti povećan koeficijent učinka na 1,15 te će biti uveden i nagradni dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu od 250 kuna što će se isplaćivati svaki mjesec.

Opisani paket mjera obuhvaća nešto više od 3.250 radnika, a najveće apsolutno povećanje primanja u pravilu donosi radnicima s trenutno najnižim primanjima.

'Osobno mi je najvažnije da ove promjene donose najveće povećanje primanja za radnike koji su do sada bili najmanje plaćeni kako nitko u Podravci ne bi zarađivao plaću manju od minimalne. Vjerujem da ćemo u slučaju dobrih poslovnih rezultata biti u mogućnosti razgovarati i o daljnjim iskoracima.' – istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić nakon donošenja odluka usmjerenih na poboljšanje prava radnika.

Navedene mjere konkretno znače da će već za travanj (s isplatom u svibnju), primanja primjerice radnika s najnižom stručnom spremom bez staža, koji ne ostvaruje dodatke za smjenski rad, porasti za oko 500 kuna u odnosu na ono što taj radnik prima danas. Ukoliko, primjerice, isti radnik ima više od 10 godina staža i ostvaruje prosječne posebne dodatke za, na primjer, smjenski rad i uvjete rada porast primanja uslijed navedenih mjera može biti veći od 700 kuna.

Jednokratna nagrada za dobre rezultate

Dodatno, do sredine travnja, svim radnicima Podravke d.d., Belupa d.d. i Mirne d.d. biti će isplaćena i jednokratna nagrada u iznosu do 1.250 kn neto za ostvarene rezultate poslovanja u 2020. godini.

Kroz spomenute mjere u unapređivanje prava radnika uložit će se više od 21 milijun kuna. Uz već planirana sredstva na troškovima zaposlenika, navedeno ulaganje u poboljšanje materijalnih prava radnika namiriti će se kroz uštede na drugim troškovnim razinama o čemu je Uprava Podravke na današnjoj sjednici također donijela odgovarajuće odluke.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 06.04.2021.