Plenković najavio nove mjere za gospodarstvo: "Ova kriza je gora od one 2008."

Plenković najavio nove mjere za gospodarstvo: "Ova kriza je gora od one 2008."

Premijer Andrej Plenković ocijenio je da će gospodarska šteta prouzročena koronavirusom, biti teža nego što je bila 2008. kad je globalna ekonomska kriza počela bankrotom banke Lehman Brothers, te da u Hrvatskoj slijede novi paketi pomoći gospodarstvu.

Plenković je ocijenio da će vlada maksimalno angažirano donositi odluke i poteze koji su u najboljem interesu hrvatskih građana. Najavio je da će se "pronalaziti likvidnost i sredstva na sve moguće načine, što na domaćem tržištu, što na međunarodnom."

Sve će ovisiti o trajanju ove krize, naglasio je premijer i  ponovio da će Hrvatska od cijelog Corona investment plana dobiti milijardu i 160 milijuna eura, piše index.hr.

Hrvatska će koristiti sva sredstva koja su na raspolaganju iz europskih fondova u borbi protiv pandemije. "Isto tako ćemo nastojati objasniti, kad izračunamo kolike su štete, što nam sve s europske razine može pomoći oko saniranja posljedica potresa", rekao je Plenković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li doći do izmjena zakona koji sada predviđa plaćanje tek pet posto od nastalih šteta u potresu, Plenković je najavio da resorno ministarstvo radi na zakonskim izmjenama.

Slične teme:


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Subota, 28.03.2020.