Pale cijene najma stanova u Zagrebu, apartmani prazni

Pale cijene najma stanova u Zagrebu, apartmani prazni

Već prije potresa počeo se osjećati određeni pad cijena, posebice kod manjih stanova.

Cijene niže nego prošli mjesec

Najveća promjena osjeti se kod stanova manjih površina, kojima je inače cijena do sada najviše rasla. Najveći pad cijena je tako za najam stanova do 40 kvadrata, kojima su prosječne cijene 2,1 posto niže nego u veljači, piše index.hr.

Pad potražnje

Osim nešto nižih cijena, zbog cjelokupne situacije s koronavirusom na zagrebačkom se tržištu osjeti i pad potražnje.

"Mnoga strana veleposlanstva otkazuju već gotovo dogovorene razglede, neki klijenti zbog novonastalih mjera i okolnosti odustaju od najma ili preseljenja, a velik problem predstavlja i karantena za sve strane državljane koji su trebali početi raditi u Zagrebu“, kaže direktorica agencije za nekretnine Metropola Andrea Bilić.

Apartmani za dnevni najam prazni

Osim na tržištu mjesečnog najma, promjene su vidljive i na dnevnom najmu, no u ovom slučaju ni snižavanje cijena ne može popraviti situaciju, rekao je Bruno Babić, voditelj udruženja "Apartmani u centru Zagreba", koje broji 15 apartmana smještenih u najužem središtu Zagreba. 

"Mi trenutno nemamo upita za ovo razdoblje, no i da imamo, pitanje je bismo li ih primili. Država nam je u karanteni...", kaže Babić.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.03.2020.