Ovo je popis novih mjera, stupaju na snagu u petak u ponoć

Ovo je popis novih mjera, stupaju na snagu u petak u ponoć

Nakon sjednice Vlade koja se održava u podne u NSK, premijer Andrej Plenković će predstaviti nove strože mjere. Ministri iz resora financija, gospodarstva i rada zaduženi su za izradu kompenzacijskih mjera za poduzetnike.

Oko ugostiteljskih objekata najviše su se 'lomila koplja'. Na stolu su bile tri mogućnosti – skratiti im radno vrijeme dodatno, ostaviti ih da rade samo terasama, uz razmak ili ih potpuno zatvoriti. Kako su neslužbeno doznali novinari N1, zatvaranje je najizglednije.

Nadalje, restorani će hranu moći samo dostavljati, ne i posluživati u zatvorenom.

Škole će, za sada, ostati po tzv. županijskom modelu, odluka će, dakle, biti na razni županijskih stožera.

Zabranjuju se svadbe, obustavlja se održavanje sajmova i priredbi.

Javni gradski prijevoz, međugradski, međužupanijski, ali i željeznički prijevoz funkcionirat će do 40 posto popunjenosti, uz nošenje zaštitnih maski.

Mise bi trebale ostati u crkvama, no s ograničenim brojem sudionika, ali preporuka je da se održavaju putem radija i TV-a.

Kina, kazališta, muzeji, galerije i škole ostaju otvoreni, no uz ograničen broj posjetitelja, ovisno o veličini prostora.

Mjere stupaju na snagu u petak u ponoć, bit će na snazi do uoči Božića, no mogu se i produžiti, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

NOVO: Iza 14 sati Andrej Plenković je predstavio sve nove mjere. Njih možete pronaći na sljedećem linku: Plenković predstavio strože mjere →


Izvor: N1


LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 26.11.2020.