Ovakav tempo zaraze ekonomski možemo izdržati do početka 2021.

Ovakav tempo zaraze ekonomski možemo izdržati do početka 2021.

Te se brojke odnose na potpore za listopad, koje se zaprimaju do 25. studenoga.

Za vladine mjere očuvanja radnih mjesta predstavljenih u listopadu do sada se prijavilo više od 12 tisuća poslodavaca koji zapošljavaju oko 60 tisuća radnika, a očekuje se da će ti brojevi rasti, rekao je u srijedu ministar rada Josip Aladrović i istaknuo da je za mjere osigurano dovoljno novca.

Hrvatski zavod za zapošljavanje do sada je zaprimio zahtjeve za korištenje novca iz vladina paketa mjera koji je na snazi do kraja godine za više od 60 tisuća radnika i 12 tisuća poslodavaca, rekao je Aladrović nakon sjednice užega vladinog kabineta. Te se brojke odnose na potpore za listopad, koje se zaprimaju do 25. studenoga. Dodao je da “očekuje priljev zahtjeva prema planiranim brojkama” te najavio vjerojatni nastavak mjera pomoći i nakon nove godine. No, s obzirom na epidemiološku situaciju, očekuje da će broj korisnika vladinih mjera ipak biti nešto veći od očekivanog i planiranog, ali ističe da je u rebalansu državnog proračuna osigurano dovoljno novca te da je procijenjeno kako određena svota treba biti osigurana i u proračunu za iduću godinu. “Vlada će na ovaj način do kraja godine, a vrlo vjerojatno i nakon, pomoći poslodavcima i zaposlenicima kako bismo očuvali radna mjesta”, rekao je Aladrović. “Kako sad stvari stoje, prilično smo uvjereni da ćemo i iduće godine morati imati određene mjere koje će čuvati zaposlenost”, dodao je. Dodao je da je mjerama Vlade iz ožujka “tržište rada očuvano” te očekuje da će tako biti i ubuduće.

Upitan do kada Hrvatska može ekonomski izdržati ovakav tempo zaraze, ministar Josip Aladrović odgovorio je da sigurno može izdržati do kraja ove, a sigurno i početak sljedeće godine.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 12.11.2020. / www.poslovni.hr