Ovaj grad u Hrvatskoj sve atraktivniji za život: Dolaze strani ulagači, mijenja se vizura grada

Ovaj grad u Hrvatskoj sve atraktivniji za život: Dolaze strani ulagači, mijenja se vizura grada

U rujnu na lokaciji nekadašnjeg mlina i pekare trebao bi niknuti poslovno-trgovački centar, a za sredinu listopada najavljeno je otvaranje novouređene Gradske knjižnice

Iako je uvijek – a posebno u ovo doba pandemije koronavirusa – dobro biti oprezan u planiranju i predviđanju budućnosti, teško je ne složiti se s tvrdnjom da budućnost Delnica u ovom trenutku izgleda vrlo zanimljivo, obećavajuće i ljepše no što je to bilo dugi niz godina.

Ovakvo razmišljanje potiče objavljena vijest o ozbiljnom interesu stranih ulagača zahvaljujući kojima bi već sljedeće godine u Delnicama trebao niknuti hotel koji će biti dio svjetski poznatog američkog hotelskog lanca Marriott, piše Novi list.

No, ako i ne bude Marriott, bit će – hotel. A to je, samo po sebi, veliki plus, posebno s obzirom na način na koji se došlo do, očigledno, ozbiljnih ulagača.

Uz spomenuti hotel vizura Grada Delnica u sljedećih godinu, godinu i pol, dodatno će biti promijenjena nabolje.

U rujnu na lokaciji nekadašnjeg mlina i pekare trebao bi niknuti poslovno-trgovački centar čiji su građevinski elementi gotovi i njihovo postavljanje počinje u rujnu, što znači da će već ove godine Delnice imati još bolju trgovačku ponudu.

Za sredinu listopada najavljeno je otvaranje novouređene Gradske knjižnice koja je već gotova i koja će izgledom predstavljati iznimno ugodnu i funkcionalnu cjelinu u kojoj će uz ljubitelje knjige mjesta biti i za sve koji uživaju u različitim oblicima kulture.

Također, ako je vjerovati obećanjima Vlade RH, sljedeće će godine sigurno biti dovršen veliki Dom umirovljenika za koji je dio sredstava osiguran iz ostavštine Janet Majnarich. Sve u svemu, Delnice – usprkos koroni i nizu drugih im nesklonih pojedinosti – postaju u sve većoj mjeri sve zanimljivija i kvalitetnija sredina za život.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Novog lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 03.08.2020. / www.novilist.hr