Ovaj grad smanjuje plaće svima, a najviše dužnosnicima

Ovaj grad smanjuje plaće svima, a najviše dužnosnicima

Kako se neslužbeno doznaje, jedina tema na dnevnom redu žurnih sastanaka u Koprivnici bila je smanjenje plaća u cijelom javnom gradskom sektoru.

“Najavljeno je da nam plaće idu dolje za deset posto, vjerojatno od svibnja”, otkriva izvor iz koprivničkoga Komunalca.

Gradonačelnik Mišel Jakšić najavio je mogućnost smanjenja plaća još na pressici prije desetak dana. No, nove informacije u Gradskoj upravi ne žele komentirati.

Kako otkrivaju izvori portala danica.hr, plaće će gotovo svima u sustavu biti niže za deset posto: odgojiteljicama u vrtiću, zaposlenima u kulturi i gradskoj upravi te administraciji u gradskim tvrtkama.

Čini se kako bi zasad bili pošteđeni radnici s najnižim primanjima i oni koji su u punom pogonu u tvrtkama Komunalac, Koprivničke vode i Koming. Riječ je o mjeri koja bi se donijela na tri mjeseca.

Gradsko vijeće uskoro bi trebalo odlučiti i o smanjenju naknade vijećnicima, dužnosnicima i svim članovima upravnih i nadzornih tijela u gradskim ustanovama i tvrtkama, potvrdili su u Gradskoj upravi.

Plaće gradonačelnika i njegovih zamjenica te naknade predsjedniku Gradskog vijeća i njegovim zamjenicima, kako doznajemo, bit će najviše smanjene. Jakšić je nedavno najavio kako bi to moglo biti za 15 posto, ali službenu potvrdu nemamo.


Izvor: danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 08.04.2020.