Osiguravatelji: Priznaje se šteta od potresa koji je jači od 5,0 po Richteru

Osiguravatelji: Priznaje se šteta od potresa koji je jači od 5,0 po Richteru

Snažan potres koji je pogodio Zagreb izazvao je znatnu materijalnu štetu, posebno u središtu grada, i osiguravatelje stavio pred nove izazove.

Osiguravatelji s kojima su novinari Jutarnjeg lista jučer razgovarali kažu da su spremni isplatiti obveze koje imaju prema svojim osiguranicima. 

Vrijedi naglasiti kako svaki osiguravatelj ima vlastitu poslovnu politiku, pa i uvjeti osiguranja ovise od osiguravatelja do osiguravatelja. Stoga osiguranicima preporučuju da najprije pogledaju u police osiguranja, što im one pokrivaju. Ipak, nekoliko je općih pravila.

Prije svega, osiguravatelji pokrivaju štetu od potresa koji je jači od 5,0 po Richteru, a jučerašnji potres u Zagrebu udovoljava tom kriteriju. Nadalje, vlasnici automobila koji imaju kasko osiguranje u boljem su položaju od onih koji imaju samo obvezno auto-osiguranje, jer kasko pokriva i posljedice potresa.

Kad je riječ o nekretninama i imovini u kućama i stanovima, osiguravatelji ističu da već godinama upozoravaju kako samo manji dio hrvatskih kućanstava ima ugovoren taj tip osiguranja, kao i da osiguranje od potresa u pravilu treba posebno ugovoriti. 


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.03.2020.