Odvjetnici i u krizi zaradili čak 578 milijuna kuna

Odvjetnici i u krizi zaradili čak 578 milijuna kuna

Najpoznatije odvjetničke kuće u Hrvatskoj povećale su dobit proteklih godina, stoji u izvještaju Financijske agencije o poslovanju poduzetnika u pravnim djelatnostima

Prema tom izvještaju, oko 1200 odvjetničkih društava u Hrvatskoj tijekom 2019. godine ostvarilo je oko dvije milijarde kuna prihoda i čak 578 milijuna kuna neto dobiti.

Najviše prihoda ostvario je ured Hanžeković i partneri: oko 54 milijuna kuna uz neto dobit od 12 milijuna kuna. Na drugome je mjestu društvo Grgić i partneri s 32 milijuna kuna prometa i 11 milijuna kuna dobiti.

Treća je tvrtka Leko i partneri s 26 milijuna kuna prihoda i 8 milijuna kuna profita. Četvrto je odvjetničko društvo Porobija i Porobija s prometom od 24,5 milijuna i neto dobiti od čak 15,4 milijuna kuna što je najviše u Hrvatskoj.

Na petom je mjestu hrvatska podružnica strane pravne tvrtke Wolf Theiss s 21,7 milijuna kuna prometa i 3,3 milijuna kuna neto dobiti.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 23.02.2021. / danica.hr