Odluka slovenske Vlade mogla bi biti spasonosna za ostatak turističke godine

Odluka slovenske Vlade mogla bi biti spasonosna za ostatak turističke godine

Hrvatski turistički sektor jako je zadovoljan odlukom slovenske Vlade koja od sutra sve hrvatske županije uz  granicu sa Slovenijom stavila na narančastu listu

To znači da se iz tih područja u Sloveniju može ući s negativnim testom i bez karantene.

Na crvenoj listi ostale su Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Virovitičko-podravska i Zadarska županija.

“Raduje me činjenica da je slovenska Vlada prepoznala napore koje Hrvatska čini kako bi ostala epidemiološki sigurna destinacija, te je dio hrvatskih županija maknula s crvene liste za Sloveniju. Slovenci su naši dragi i vjerni gosti, veliki broj turista iz Slovenije posjećuje Hrvatsku vikendima, dolazi na jednodnevne izlete, ali i tijekom čitave godine, stoga držim kako će ova odluka doprinijeti nastavku turističke godine” poručuje ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Hrvatska udruga turizma podupire definiranje zajedničkog režima putovanja temeljenog na regionalnom pristupu, s jasno određenim epidemiološkim kriterijima koji će vrijediti na razini cijele EU”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

U HUT-u vjeruju da će takav pristup u što kraćem razdoblju usvojiti i države poput Austrije, Italije i ostalih koje su za Hrvatsku važna emitivna turistička tržišta.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 28.09.2020. / www.poslovni.hr