‘Odgodu plaćanja će dobiti samo oni koji plaćaju kredit na vrijeme'

FOTO: YouTube

‘Odgodu plaćanja će dobiti samo oni koji plaćaju kredit na vrijeme'

'Zaključili smo da je najjednostavnije napraviti moratorij odnosno odgodu otplate svih kreditnih obaveza za travanj svibanj i lipanj', rekao je Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

- To vrijedi za sve građane koji su zaključno s 31. danom prosinca bili razvrstani u rizičnu skupinu A, koji su normalno i redovno uplaćivali obaveze te, kao drugi kriterij, za one koji su pogođeni krizom te će im se umanjiti mjesečni prihod, prenosi 24sata.hr.

Adrović je pojasnio kako će to funkcionirati u praksi: - Svaka će banka imati svoj način, ali ako kredit traje još tri godine i tri mjeseca, s moratorijem bi trebao trajati tri godine i šest mjeseci. Zašto tri mjeseca? Zato što smo vidjeli da svako drugo razdoblje nema smisla.

Građane zanima hoće li se banke odreći dijela zarade pa smanjiti kamate na kredite: - Stvorit će se u idućem razdoblju uvjeti za kamatni pad stopa i građani će moći izvući benefite iz toga.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 24.03.2020.