Od ponedjeljka se može na kavu, a jedna nova mjera može pomoći mnogima

Od ponedjeljka se može na kavu, a jedna nova mjera može pomoći mnogima

U ponedjeljak 11. svibnja ponovno se otvaraju ugostiteljski objekti. Za početak će moći raditi samo oni koji imaju terase. 

"U ponedjeljak će otvoriti par lokala, koji imaju svoje stalne zaposlene, zadovoljni su s ovim mjerama koje trenutno postoje i krenut će to. U ponedjeljak će se vjerojatno moći popiti kava bar na dva-tri mjesta u gradu, a onda će se slijedom toga otvarati dalje", kaže za HRT Robert Kovačević, predsjednik Ceha ugostitelja.

Capak je jučer demantirao da će ugostiteljima trebati pleksiglas da ograde stolove, što se ranije moglo čuti s više strana.

Neki hrvatski gradovi prihvatili ideju iz Litve

Kako će ugostiteljski objekti raditi, nije sasvim poznato. Detaljne upute za sada nisu objavljene, to se očekuje sljedećih dana. Najvažnija promjena je da će, barem u početku, raditi samo terase, piše index.hr.

U Europi se, što se tiče kafića i restorana, pojavila još jedna ideja. U Litvi, odnosno Vilniusu, gradske vlasti dopustile su ugostiteljima da prošire svoje terase tamo gdje je to moguće. Za tim se primjerom od hrvatskih gradova poveo Bjelovar, piše portal Zvono.eu. Isto je napravio i Karlovac. 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 07.05.2020.