Obnavlja se 30 fotelja iz sabornice, a cijena za jednu je oko 5700 kuna

Obnavlja se 30 fotelja iz sabornice, a cijena za jednu je oko 5700 kuna

Hrvatski sabor naručio je obnovu 30 od ukupno dvjestotinjak fotelja iz svoje sabornice zbog njihove dotrajalosti

“Fotelje ne glase na ime zastupnika, pa ne možemo predvidjeti tko će sjediti u kojoj stolici“, poručili su Hini iz Sabora ne navodeći hoće li obnova fotelja biti gotova do konstituirajuće sjednice, koja se najavljuje za konac srpnja, ili pak kasnije.

Fotelje u sabornici identičnog su izgleda, nabavljene su prije četvrt stoljeća, 1995. kad se Sabor renovirao, i od tada nisu obnavljane.

“Iako su svi stolci objektivno u vrlo lošem stanju te zahtijevaju potpunu zamjenu, iste se u ovom slučaju popravljaju ovisno o raspoloživim sredstvima i prema prioritetima“, kažu iz Sabora.

Poziv za dostavu ponuda za potpunu rekonstrukciju 30 fotelja javno je objavljen na saborskim mrežnim stranicama i na portalu središnje državne nabave. Na poziv su se javile dvije tvrtke i odabrana je povoljnija ponuda tvrtke Škrinjica d.o.o. u iznosu od 172.000 kuna te utvrđeno što mora napraviti.

“Predmet nabave obuhvaća: odvoz postojeće fotelje, izmjenu svih metalnih dijelova i vijaka, skidanje postojećeg tapecirunga, jastuka, PU pjene, spužve, brušenje i lakiranje drvenog postolja te ponovno sastavljanje sa izmijenjenim dijelovima, novom spužvom, PU pjenom i tapeciranje u prirodnu kožu“, navode iz Sabora.

Pozivom na dostavu, rekonstrukcija fotelja, odnosno „početak usluge“ planiran je bio za 1. srpnja, a planirano trajanje usluge, odnosno radovi, 60 dana.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 13.07.2020. / www.poslovni.hr