Obiteljski hotelijeri poručuju: 'Nećemo preživjeti ako ne otvorimo restorane za vanjske goste'

Obiteljski hotelijeri poručuju: 'Nećemo preživjeti ako ne otvorimo restorane za vanjske goste'

Udruga malih obiteljskih hotela uputila je dopis Vladi i Ministarstvu turizma s prijedlogom za nadopunu u tri stavke odluka donesenih 23. travnja 2020. kojima bi se restoranima u sklopu malih i obiteljskih hotela omogućilo rad s vanjskim gostima, piše Jutarnji list.

- Vjerujemo da će Vlada napraviti ustupak te pozdraviti naše želje da što prije počnemo raditi. Odluka Vlade da će od 11. svibnja moći raditi ugostiteljski objekti u smještajnim kapacitetima, ali samo za korisnike smještaja, vlasnike malih obiteljskih hotela nije razveselila. Mali obiteljski hoteli raspolažu u prosjeku s petnaestak soba te su dodatna ulaganja napravili u svoje restorane. Danas su to najbolji restorani u regijama, u koje rado dolaze i gosti koji ne odsjedaju u njima. Bez vanjskih gostiju nije moguće poslovati pozitivno s obzirom na to da neki od hotela ostvaruju i više od 60 posto prihoda u restoranima. Neki od tih restorana su vlasnici Michelinovih zvjezdica i prvaci gastronomije u Hrvatskoj - ističe Sabina Mikulić, suvlasnica Heritage Boutique Hotel Adriatic iz Orebića.

Sabina Mikulić napominje da bi ovo razdoblje, kada je bio onemogućen rad, trebalo iskoristiti kako bismo se bolje nego ikada pripremili i odradili sezonu. 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 30.04.2020.