Obiteljima daju čak i do 500 eura da na ljeto ne putuju u Hrvatsku

Obiteljima daju čak i do 500 eura da na ljeto ne putuju u Hrvatsku

Neizvjesnost oko ovogodišnje turističke sezone je posvemašnja. Države će dati sve od sebe kako bi što više domaćih turista zadržale unutar svojih granica i tako pomogle vlastitom gospodarstvu je i dulji, samo još sve vlade nisu objavile planove.

Turistički vaučeri

U Njemačkoj koja svijetu godišnje daje desetke milijuna turista (samo Hrvatskoj oko tri milijuna) odmor u vlastitoj zemlji nikad nije bio aktualniji. Odmor s unutarnje strane državne granice i u normalnim godinama bira oko 35 posto Nijemaca, navodi Večernji list. U Sloveniji neće stati samo na riječima. Slovenska vlada priprema i turističke vaučere za poticanje domaćeg turističkog prometa. Mađari, koji već niz godina u tome imaju iskustva i koje Hrvatska donekle kopira uvođenjem CRO kartice, pak, povećavaju iznose koje poslodavci zaposlenicima mogu uplatiti na SZÉP kartice.

Neizvjesnost oko sezone

Direktor HTZ-a u Češkoj Dubravko Miholić kaže da bi se za korištenje godišnjeg odmora i ostanak u Češkoj mogao dati vaučer od oko 400 eura. Do kraja svibnja znat će se hoće li i Talijani dobivati financijsku potporu da provedu godišnji odmor u svojoj zemlji. Razgovara se o iznosima od 300 do 500 eura za aranžman s najmanje tri noćenja u nekoj talijanskoj destinaciji. Najave o uvođenju vaučera za domaće turiste stižu i iz Poljske.


Izvor: vecernji.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 07.05.2020.