Novi problemi za vukovarsku tvornicu: U prva dva mjeseca prodaja pala za 15 posto

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Novi problemi za vukovarsku tvornicu: U prva dva mjeseca prodaja pala za 15 posto

Problemi vukovarske tvrtke Borovo i dalje se gomilaju, a tome u prilog ide i posljednja informacija o padu prodaje u prva dva mjeseca ove godine od 15 posto.

- Uspijevamo podmirivati dospjele obveze, no činjenica je da imamo određenu problematiku koja se ponajprije ogleda u tomu što nam se u prvim mjesecima ove godine prodaja smanjila – istaknula je predsjednica Uprave, Gordana Odor.

Zbog cijele situacije, početkom tjedna, pogone tvrtke koja zapošljava 620 radnika posjetio je i Ministar državne imovine Mario Banožić.

- S Ministarstvom državne imovine dogovoreno je da se pruži potpora planu restrukturiranja, koji bi se obavio u tri faze. U prvoj, kratkoročnoj, riješili bismo tekuću problematiku. U srednjoročnoj bismo trebali na adekvatan način riješiti pitanje povećanja opsega proizvodnje i način financiranja, dok je u trećoj fazi, koja se odnosi na dugoročne planove, trebalo doći do mogućeg investitora koji bi dokapitalizirao Borovo - pojasnila je Odor.

Na upit Glasa Slavonije, postoje li planovi za ponovnom osposobljavanju devastirane i nefunkcionalne imovine koja se nalazi u krugu tvornice iz kompanije su odgovorili kako su u proteklom razdoblju s mjerodavnima razgovarali i o tim problemima. Zaključeno je kako bi se dvorište poduzeća moglo iskoristiti tako da se dio ustupi potencijalnim investitorima koji imaju interes upravo na toj lokaciji napraviti skladišta ili otvoriti male pogone.


Cijeli članak dostupan na: novac.jutarnji.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 13.03.2020.