Nova željeznička linija za Rijeku postala pravi hit u Češkoj i Slovačkoj

Nova željeznička linija za Rijeku postala pravi hit u Češkoj i Slovačkoj

Prodano više od 30 000 karata za Rijeku novom željezničkom linijom iz Češke i Slovačke

Prvi vlak češke privatne tvrtke RegioJet kreće danas u popodnevnim satima iz Praga i stiže sutra oko 8:45 sati u Rijeku.

Prvi je to u nizu vlakova koji će tijekom cijelog ljeta u Rijeku dovoditi goste iz Češke, ali i Slovačke, s obzirom da vlak staje u Brnu i u Bratislavi.

Kako je poznato, nova željeznička linija je postala pravi hit u Češkoj i Slovačkoj te je već u prvih nekoliko dana od puštanja karata u prodaju planulo više tisuća njih.

Do sada ih je prodano više od 30.000, a neke linije su već popunjene. Dakle, vlak RegioJeta kreće iz Praga, sa stajanjima u češkim gradovima Brno, Pardubice i Breclav te u slovačkoj prijestolnici Bratislavi, da bi preko Ljubljane stigao u Rijeku.

Vlakovi na ovoj liniji će imati 12 vagona i kapacitet do 560 putnika. Početna cijena karte od 22 eura, na relaciji Prag – Rijeka, odnosi se na mjesto u kupeu. Isto tako, može se kupiti karta za kupe s krevetom po cijeni od 30 eura. Za turiste iz Češke i Slovačke bit će organiziran i prijevoz od Rijeke do njihovih krajnjih destinacija.

Najavljeno je kako će od 11. srpnja ova linija vlakom prometovati svakodnevno.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Novog lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 30.06.2020. / www.novilist.hr