Normalizacija prijevoza: U Zagrebu će po posebnom rasporedu voziti oko 300 autobusa?

FOTO: Ilustrativnog karaktera

Normalizacija prijevoza: U Zagrebu će po posebnom rasporedu voziti oko 300 autobusa?

Nakon više od mjesec dana u ponedjeljak, 27. travnja trebale bi krenuti gradske i prigradske linije javnog prijevoza te brzobrodske linije za otoke, piše Jutarnji list. Od 11. svibnja međužupanijski željeznički i autobusni prijevoz te domaći avioprijevoz.

Evo što zasad znamo kako bi trebao izgledati gradski prijevoz, željeznica, avionski i brodski promet:

JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

Uspostavlja se u ponedjeljak 27. travnja, ali tek će se odrediti prema kojem voznom redu i po kojim pravilima. Prema ranijim neslužbenim informacijama i najavama, autobusi i tramvaji u gradovima bi vozili po nedjeljnom voznom redu. Konkretno, to znači da bi u Zagrebu u prometu bilo oko 300 autobusa i tramvaja.

ŽELJEZNICA

Po neslužbenim informacijama, HŽ Putnički prijevoz predložio je nadležnome Ministarstvu ponovno pokretanje sedam željezničkih linija od 27. travnja: Dugo Selo - Zagreb - Harmica, Zagreb - Karlovac - Zagreb, Zagreb - Sisak - Sisak Caprag - Zagreb, Zagreb - Zabok - Krapina - Zagreb, Zagreb - Bjelovar - Zagreb, Zagreb - Koprivnica - Zagreb i Zagreb - Novska - Zagreb. Iako je čak šest međužupanijskih, u HŽPP-u smatraju da su sve važne radi odlaska ljudi na posao. Vozni red bit će prilagođen građanima za odlazak i povratak s posla.

AVIONSKI PROMET

Croatia Airlines bi domaći zračni prijevoz uspostavila od 11. svibnja. Neslužbeno, prvo bi se uspostavio promet na linijama Zagreb - Split - Zagreb i Zagreb - Dubrovnik - Zagreb, a potom bi se postupno pokretale i ostale linije.

BRODSKI PRIJEVOZ

Jučerašnjom Vladinom odlukom tek se relaksira mjera prijevoza katamaranima na otoke koji nisu povezani trajektnom linijom. Na odobrenim linijama katamarani će moći voziti od ponedjeljka. U ovom trenutku takvih je linija nekoliko u akvatoriju Raba, Lošinja i Zadra. Na otoke i nadalje ne mogu osobe koje na njima nemaju prebivalište. No, ako se od 11. svibnja prošire razlozi za izdavanje e-propusnica, to bi moglo i ostalim građanima omogućiti odlazak na otoke.


Izvor:Jutarnji list

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.04.2020.