Njemačko gospodarstvo će porasti, ali oporavak će biti dugotrajan proces

Njemačko gospodarstvo će porasti, ali oporavak će biti dugotrajan proces

Njemačko gospodarstvo će porasti u trećem tromjesečju, ali puni oporavak od posljedica pandemije koronavirusa bit će dugotrajan proces, upozorilo je ministarstvo gospodarstva.

Najveće europsko gospodarstvo oporavlja se od svibnja zahvaljujući ublažavanju ograničenja koja su uvedena kako bi se usporilo širenje koronavirusa, navodi ministarstvo u mjesečnom izvješću.

Moćni proizvodni sektor brzo se oporavlja, ali njegov će oporavak u predstojećem razdoblju oslabiti zbog slabe potražnje iz zemalja koje i dalje trpe teške posljedice pandemije, upozoravaju u ministarstvu.

Nastavak uzlaznog trenda aktivnosti u velikoj će mjeri ovisiti o razvoju pandemije u Njemačkoj i inozemstvu, naglašavaju.

Na tržištu nazire se stabilizacija, konstatiraju, pozivajući se na pad broja nezaposlenih u srpnju, nakon tromjesečnog razdoblja snažnog rasta.  

Kao dodatni argument navode i procjenu Savezne agencije za rad (BAA) o padu broja prekarno zaposlenih sa 6,7 milijuna na 4,5 milijuna u lipnju.

Članak je prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 14.08.2020. / www.index.hr