Ništa od velikog popuštanja mjera: Plenković najavio manje izmjene u ovim područjima

FOTO: Screenshot Youtube

Ništa od velikog popuštanja mjera: Plenković najavio manje izmjene u ovim područjima

Na današnjoj sjednici Vlade Andrej Plenković potvrdio je da će u Hrvatskoj mjere biti minimalno izmijenjene. Samo u segmentu osnovnih škola i sportskih aktivnosti. Ostala ograničenja ostaju na snazi do 14. veljače.

'Što se tiče koronavirusa, situacija je i dalje povoljna u  odnosu na onu koja je bila prije par tjedana. Zadnjih tjedan dana prosjek je 522 dnevno, a to je 7 puta manje nego prije mjesec i pol', navodi Plenković, a prenosi Poslovni dnevnik.

'Smrtnost također pada, što je dobro. To nam govori da moramo nastaviti s naporima i odgovornošću. Situacija s novim sojevima upućuje na izniman oprez i tome da se s idejom o popuštanju mjera pristupa koordinirano. Nakon rasprava s vladom i stožerom mi smo u okolnostima gdje smo zahvaljujući građanima u poziciji da pošaljemo poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera u 2 segmenta. Prvi je osnovna škola, mogućnost da učenici od 5-8 razreda krenu na nastavu, a drugi u dozvoljavanju sportskih aktivnosti na zraku', rekao je Plenković.

'Mjere ćemo revidirati sredinom veljače, cilj je da prebrodimo zimske mjesece u što boljoj situaciji. Nastali su zastoji u distribuciji cjepiva, ali sad je vrijeme za signal optimizma i visoki stupanj opreza i zato smo nakon analize trendova odlučiti se zadržati na ova dva pravca djelovanja, ali to ne znači da nećemo biti u prilici razmišljati o povratku na uobičajeni način života', rekao je.

Davor Božinović dodatno je pojasnio popuštanje mjera.

'Želim naglasiti da Hrvatska uz Estoniju ima najblaži režim mjera u EU. Unatoč tome, a zbog pozitivnih trendova, danas govorimo o popuštanju koja nisu velika ali su značajna za dio populacije', rekao je Božinović.


Izvor: Poslovni dnevnik

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 28.01.2021.