Nemilost vlada: 'Centri prazni, a od nas traže punu najamninu'

Nemilost vlada: 'Centri prazni, a od nas traže punu najamninu'

Kako smo utvrdili u upravama trgovačkih centara u metropoli, zakupcima zasad nisu ponuđeni oprost, odgoda ili manja cijena zakupa zbog izvanrednih mjera Vlade u borbi protiv koronavirusa koje uključuju i preporuku građanima da ne idu na mjesta velikog okupljanja građana poput trgovačkih centara, piše novac.jutarnji.hr.

- U shopping centru nema nikoga već danima, osim u trgovinama prehrane, a oni inzistiraju s plaćanjem na vrijeme i u punom iznosu. To nas vodi u bankrot – požalio nam se dio zakupaca poslovnih prostora Avenue Malla.

Iz uprave Avenue Malla poručuju kako u ovom trenutku nitko ne zna kakav će utjecaj na poslovanje centra kao ni zakupaca imati daljnji razvoj situacije s koronavirusom.

- Ono što smo učinili, za sad, je to da smo zakupnicima omogućili smanjivanje radnog vremena poslovanja. Sva daljnja djelovanja ovise o tome kako će se situacija, koju pažljivo pratimo, razvijati u narednom periodu te ujedno o tome kakve će mjere donijeti Vlada Republike Hrvatske - poručili su iz Avenue Malla.

Nijedan zagrebački trgovački centar, ne računajući IKEA-u, Emmezetu i Lesninu, zasad nije smanjio svoje radno vrijeme, ali u svima ima trgovina koje su skratile radno vrijeme.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 19.03.2020.