Nanobit nakon akvizicije povećao broj zaposlenika i prihoda, širi se na nova tržišta

Nanobit nakon akvizicije povećao broj zaposlenika i prihoda, širi se na nova tržišta

Zagrebački gaming studio prošlu je godinu završio s 410 milijuna kuna prihoda uz porast ukupnih preuzimanja svojih igara od čak 30 milijuna.

Nakon što ih je lani u rujnu akvizirao švedski gaming gigant Stillfront Grupa, zagrebački gaming studio Nanobit nastavlja s rastom. Tim je veći za 33 novih kolegica i kolega te sada broji gotovo 150 ljudi, dok se broj ukupnih preuzimanja igara popeo za čak 30 milijuna.

Nastavljaju i s ulaskom na nova tržišta kroz lokalizaciju svojih igara koje su dostupne na deset različitih jezika, a ambiciozne projekte i planove podržao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je jučer posjetio sjedište Nanobita u Zagrebu.

Tom su prilikom osnivači Nanobita Alan Sumina i Zoran Vučinić predsjednika upoznali s dosadašnjim uspjesima i planovima za daljnji rast.

„Ja sanjam o danu kada će ova kompanija kupiti švedsku kompaniju i taj dan će doći. Nadam se da ćemo ga vidjeti“, rekao je predsjednik Milanović, dodajući da ga fascinira što u tvrtki, koja je potpuno orijentirana na svjetsko tržište, radi tako mali broj ljudi, a zarađuju jako puno.

„S obzirom na to da sam ja hrvatski predsjednik i da moram razmišljati koliko god to mogu o cjelini, Hrvatskoj treba dvadeset ovakvih firmi. Oni su uspješni, ali treba nam više ovakvih priča“, istaknuo je.

Ostatak pročitajte na poslovni.hr

Petak, 04.06.2021. / Lucija Špiljak, poslovni.hr