Nakon pandemije raste zanimanje za team buildinge u Istri

Nakon pandemije raste zanimanje za team buildinge u Istri

 

Zbog pandemije novog koronavirusa stručnjaci za ljudske potencijale sada imaju pune ruke posla. Radeći od kuće ili u balonu mnogi su se zaposlenici navikli na samostalan rad ili rad s uskim krugom ljudi, a nekima je narušeno i mentalno zdravlje. Zbog toga stručnjaci za ljudske potencijale traže načine kako pomoći djelatnicima da se osjećaju bolje te da kvalitetnije surađuju sa svojim suradnicima.

Turistički djelatnici smatraju da je team building jedno od rješenja te da je među najboljim odredištima za njihovu organizaciju Istra.

„Mnogi su se zaposlenici tijekom pandemije odvikli od druženja, a tvrtke znaju koliko su im važni odnosi među ljudima. Kako bi se povezali, za djelatnike je dobro da se maknu iz uobičajenog radnog okruženja i poslovnog konteksta. U posljednje vrijeme dobivamo velik broj upita tvrtki što za svoje djelatnike mogu organizirati u Istri. Upravo im ova županija na malom prostoru nudi veliku lepezu mogućnosti. U sat vremena s vrha planine možete biti na moru. Neki za team buildinge biraju adrenalinske aktivnosti poput zip linea i vožnje quadovima, a neki šetnje pješačkim stazama, vožnju biciklima, boravak u vinogradima i vinskim podrumima te upoznavanje lokalne gastronomske ponude. Neki žele posjet Nacionalnom parku Brijuni, a neki istraživanje istarske kulturne i povijesne baštine“, kazala je Darija Čelić Trajčeski, direktorica agencije Travelatico.

Dodala je da male i srednje tvrtke najčešće organiziraju team buildinge za sve zaposlenike, a one veće po odjelima ili skupinama zaposlenika, primjerice za određenu razinu menadžmenta. Za kvalitetan team building u Istri optimalan je dvodnevni program.

„Ovisno o željama i potrebama naručitelja biraju se sadržaji team buildinga. Neki u team buildinge uključuju i edukacije, a raste zanimanje i za sadržaje koji donose dugoročnu dobrobit zaposlenicima. Tako su u našoj novoj ponudi predavanja o mindfulnessu, načinima opuštanja, tehnikama disanja… Zahvaljujući tome zaposlenici kući odnose nova znanja i vještine“, rekla je Darija Čelić Trajčeski te najavila da će se u Puli za dva tjedna održati konferencija o novim pristupima razvoju ljudskih potencijala Business Wellbeing.

U glavnom programu konferencije u četvrtak 4. svibnja 2023. godine govorit će nizozemski stručnjaci Ursa Katharina Müllen i André van Kempen te stručnjakinja za neuroedukaciju dr. sc. Branka Novosel iz Hrvatske.

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 20.04.2023.