Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj zapošljava 400 djelatnika, kako bi zadržali zaposlenike isplatit će im 13. plaću i dodatne nagrade

Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj zapošljava 400 djelatnika, kako bi zadržali zaposlenike isplatit će im 13. plaću i dodatne nagrade

Hotelska tvrtka Valamar Riviera najavila je zapošljavanje 400 djelatnika na neodređeno vrijeme te isplatu 13. plaće kako bi zadržali zaposlenike u turizmu, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina, navode iz Valamara.

Stoga će, kako bi svojim djelatnicima nadoknadili umanjena primanja, isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kuna neto koju će primiti više od 2.500 djelatnika.

"Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme iduće turističke sezone", istaknuli su iz Valamara.

Također su najavili da će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme "čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu".

Iz Valamara podsjećaju da su već pokrenuli ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije koje će provoditi i dodatno razvijati tijekom zime i proljeća u svrhu što bolje pripreme turističke sezone 2022. Te su programe, kako navode, snažno podržali socijalni partneri kao preduvjet za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja i poboljšanja uvjeta rada u turizmu.

Turistički sektor se i prije covid krize suočavao s izazovima zapošljavanja kvalitetnih djelatnika, istaknuli su iz Valamara naglašavajući kako je kriza ubrzala negativne trendove zapošljavanja i rada u turizmu.

Prema sadašnjoj procjeni Hrvatske udruge turizma, ukoliko se nešto značajnije ne promijeni, u 2022. će nedostajati 35.000 djelatnika u turizmu te će svaki treći zaposlenik morati doći s drugih tržišta rada, navodi se u priopćenju.

Za vrijeme krize Valamar je uz podršku socijalnih partnera i mjera Vlade očuvao sva radna mjesta kroz program "Pauza, Restart", što je ove godine omogućilo realizaciju solidne turističke sezone, istaknuli su iz tvrtke. Međutim, smatraju da je za daljnji oporavak hrvatskog turizma ključno poboljšati uvjete rada u turizmu odnosno pojačati atraktivnost turističkih zanimanja.

Iz Valamara ističu kako već sada kreće sa selekcijom i zapošljavanjem za 2022. godinu te u okviru programa "Dobar posao u Valamaru" pozivaju sve zainteresirane da se prijave za posao.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 28.10.2021. / slobodnadalmacija.hr