Mladi poduzetnik poslao je Vladi poruku od koje se čovjeku iskreno plače

Mladi poduzetnik poslao je Vladi poruku od koje se čovjeku iskreno plače

Nakon 7 godina, poduzetnik je prisiljen zatvoriti popularne restorane u Zagrebu.

Zagrebački ugostitelj Borna Janeš, koji stoji iza popularnih restorana Pod Zidom i Gostionice Ficlek, na Facebooku je objavio da oba restorana prekidaju s radom. Zahvalio je vjernim gostima i prozvao Vladu za katastrofalno ponašanje prema privatnicima, prenosi telegram.hr. “Od male firme od tri zaposlena, narasli smo u firmu koja je imala jedan predivni kolektiv od 26 ljudi. Nažalost, tog kolektiva više nema na okupu”, napisao je Janeš.

U potresno iskrenom statusu, Janeš je kazao da, nakon godina poniženja koje je trpio u obliku novih nameta, činovnika koji su tražili mito i inspektora koji su ih progonili, ne može pristati na Vladine protukrizne mjere.

Dio njegove objave:

“I sve smo to preživjeti jer nas je gurala strast za stvaranjem, dok su drugi naš novac krali i neracionalno trošili. Nikada nismo ništa tražili na poklon, sve smo stekli vlastitim trudom i radom našeg tima, kao i bivših članova tima ovih sedam godina. No na ova pravila više ne pristajemo, nikada. Vladine mjere su zadnja pljuska privatnom sektoru, i na te mjere NE PRISTAJEMO. Ovaj teret, po prvi puta nećemo prihvatiti. Nećemo prihvatiti ponudu da se troškovi doprinosa odgađaju i da se državi zadužujemo za dodatnih stotine tisuća kuna kako bi jednog dana kada sve ovo prođe i kada ćemo ponovo učiti puzati, plaćali troškove poslovanja koje nam je onemogućeno višom silom, a rad zabranjen odlukom Vlade.


Izvor: telegram.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.03.2020.