Mito i korupcija na djelu: obećao mu posao u ZET-u pa tražio 14 tisuća kuna!

Mito i korupcija na djelu: obećao mu posao u ZET-u pa tražio 14 tisuća kuna!

Općinski je sud u Novom Zagrebu nepravomoćno osudio 39-godišnjeg Marijana J., profesionalnog vozača koji je trenutno na radu u Njemačkoj.

Njega se tereti za obmanu poznanika kojeg je tražio novčanu naknadu u zamjenu za posao u ZET-u, javlja Jutarnji list.

“S Marijanom sam se našao u dugoselskom kafiću te mi je lažno naveo da me može zaposliti u Zagrebačkom Holdingu, točnije ZET-u i to za 2000 eura naknade. I da, ako želim, to mu platim. Povjerovao sam mu te u svrhu zaposlenja isplatio mu na ruke 1000 eura. Zatim sam od 19. do 25. listopada te iste godine na njegov račun u Erste banci uplatio još 7300 kuna “, ispričao je Dalibor D. koji posao na kraju nije dobio.

Optuženi muškarac na početku istrage nije se smatrao krivim, no nikada više nije ni ispitan jer je, prema mišljenju suda, čekao zastaru slučaja.

Taj isti sud kao olakotnu okolnost uzeo je dob muškarca, činjenicu da je obiteljski čovjek i da ranije nije kažnjavan, a uzeli su mu u obzir i to da je poznaniku i vratio novac.

U svakom slučaju, optužen je na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a dužan je platiti i 2000 kuna sudskih troškova.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 10.09.2020. / www.zagreb.info