Ministar otkrio novosti oko javnog prijevoza i hoće li karta poskupjeti

Ministar otkrio novosti oko javnog prijevoza i hoće li karta poskupjeti

Cijene karata u javnom prijevozu i zračnom prometu neće rasti, a neće biti ni povećanja cijena cestarina

“Vjerujem da idemo u sigurnu luku”, rekao je ministar prometa Oleg Butković u razgovoru za Novu TV i dodao kako veliki infrastrukturni projekti poput Pelješkog mosta i Istarskog ipsilona idu dalje.

Što se tiče građana, od ponedjeljka kreće javni prijevoz, a za dva tjedna i međužupanijski. Butković kaže da će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti, a činjenica je da ćemo u javni prijevoz ići s maskama. Bitno je krenuti, a detalje ćemo utvrđivati po putu, kaže ministar te ističe kako karte neće poskupljivati.

Cijene karata neće rasti ni u zračnom prometu, uvjerava ministar prometa.

“Za sada od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu. I domaći zračni prijevoz država subvencionira, još nema govora o povećanju cijena”, kaže Butković.

Neće biti ni povećanja cijena cestarina, već se razmišlja o snižavanju.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala dnevnik.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.04.2020. / dnevnik.hr