Ministar otkrio: Građani možda tri mjeseca neće morati plaćati kredite, a spomenuo je i povrat poreza

Ministar otkrio: Građani možda tri mjeseca neće morati plaćati kredite, a spomenuo je i povrat poreza

Prije sutrašnje sjednice Vlade trebaju se usuglasiti konačne mjere koje trebaju pomoći hrvatskoj ekonomiji u oporavku od negativnih posljedica pandemije koronavirusa. Ministar financija Zdravko Marić je nakon sastanka kazao RTL-u da je on prošao konstruktivno i dobro, dok bi se sutra trebale konkretne mjere usvojiti u Vladi, a u srijedu u Saboru.

“Svi smo svjesni situacije. Ovaj set mjera koji ćemo sutra predstaviti, smatramo da u kratkom roku može dati efekt. Je li to sve što mislimo učiniti? Nije. Kirurški precizne mjere u tako kratkim rok ne možemo napraviti, ali najvažnije je da ovo stavimo sutra u hitnu proceduru”, rekao je Marić za RTL, a prenosi net.hr.

Odgoda plaćanja kredita

Ministar financija kazao je da će odgoda plaćanja kredita možda biti omogućena i građanima. Otkrio je da su i banke uključene u te razgovore i da su one pokazale želju za suradnjom. 

Ranija isplata poreza

“Sutra ćemo u paket ovih zakona staviti i Zakon o porezu na dohodak, da se omogući zakonski da se taj proces napravi što prije. Do sada je isplata povrata poreza išla u kolovozu, učinit ćemo sve da pomaknemo to mjesec, ako ne i dva mjeseca ranije. Ali to ne bih ništa obećavao, učinit ćemo sve što možemo”, kazao je Zdravko Marić.


Ostatak članka pročitajte na: net.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 17.03.2020.