Ministar Marić: U prvom danu 2 tisuće zahtjeva za odgodu plaćanja poreza

FOTO: Screenshot - HRT

Ministar Marić: U prvom danu 2 tisuće zahtjeva za odgodu plaćanja poreza

Poreznici su za mjeru odgode plaćanja poreza u prvom danu zaprimili oko 2.000 prijava, a za mjeru financiranja minimalne plaće Ministarstvu rada i mirovinskog sustava do sada se prijavilo oko 14.000 poduzetnika za 71.000 radnika, podaci su koje je u utorak navečer iznio ministar financija Zdravko Marić.

Za mjeru financiranja minimalne plaće, prema najnovijim podacima ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića, do sada se javilo oko 14.000 poduzetnika za 71.000 radnika, istaknuo je Marić gostujući u "Temi dana" HRT-a, što prenosi index.hr

"Prve isplate idu već od četvrtka.", poručio je ministar financija. 

Među Vladinim mjerama pomoći gospodarstvu je i mjera financiranje stopostotnih troškova neto minimalne plaće po zaposlenom. Trajanje mjere je tri mjeseca, od 1. ožujka do 31. svibnja, a iznos potpore iznosi 3.250 kuna po zaposleniku.

"Danas, u ovom trenutku, nakon što smo objavili tu mjeru već smo dobili 2.000 zahtjeva za mogućnosti odgode plaćanja poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa. Po novome, uveli smo i mogućnost vezano za PDV, ali samo za one koji su na obračunskom principu do 7,5 milijuna kuna", rekao je Marić, podsjećajući da je osnovni kriterij za tu mjeru pad prihoda ili pad budućih prihoda na godišnjoj razini. 

Povezano:


Izvor: index.hr 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.03.2020.