Medicinskim sestrama i liječnicima drastično smanjili plaće na Rebru

Medicinskim sestrama i liječnicima drastično smanjili plaće na Rebru

Unatoč naputku ministra zdravstva da se prekovremeni sati plate, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima u KBC-u Zagreb isplaćene su smanjene plaće za ožujak, a prekovremeni sati i dežurstva prevedeni u slobodne dane i godišnje odmore

Sindikalna povjerenica medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb Gordana Miškulin rekla je da je do smanjenja plaća došlo mimo pristanka zaposlenika.

"Medicinske sestre i liječnici preraspodijeljeni su na bitna mjesta, radi se punim pogonom na KBC-u Zagreb. Znamo da se u 3. mjesecu dogodio i potres koji je dodatno otežao rad i znamo da je naša ustanova pogođena potresom - dermatologija, ortopedija, Jordanovac, neupotrebljivi su. No, nažalost medicinske sestre su radile punim pogonom i za vrijeme potresa, plus toga skrbile su o pacijentima po hodnicima, pokrivale ih s po nekoliko deka jer grijanja nije bilo, trudili smo se dati punu skrb, pogotovo djeci. One su ostvarile prekovremene sate kao i kolegice u operacijskim blokovima. Ti sati su odjednom preinačeni u slobodne dane i poslodavac je prekršio naputke jer se sestre nikad nisu odrekle prekovremenih sati niti potipsale da se s tim slažu", rekla je Miškulin za N1.

Prema podacima koje je danas prikupila, medicinskim sestrama i tehničarima se smanjila plaća po 700, 1.000 i čak 2.000 kuna. Javili su se i neki liječnici koji su izgubili i po 4.000 kuna od plaće. Miškulin ističe da će vidjeti koje će korake oko toga dalje poduzeti.

"Razgovarala sam s predsjednicom sindikata koja je upozoravala na nepravilnosti. Moramo i pravnu službu kontaktirati i vidjeti koje ćemo pravne korake poduzeti, zahtijevat ćemo uvid u rasporede i obračune plaća. Neki radnici koji nisu zdravstveni radnici dobili su plaćene prekovremene. Moramo naći točan uzrok da vidimo tko je odgovaran da su se na udaru našli oni koji su na prvoj crti. Puno je medicinskih sestara koje žive u Markuševcu i Čučerju, uništene su im domovi, moramo poduzeti sve da se ispravi nepravda", rekla je Miškulin.

Članak je prenesen u skraćenom izdanju s N1 portala.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 14.04.2020. / hr.n1info.com