Mate Rimac: 'Novac nije stigao i mislio sam da smo gotovi'

Mate Rimac: 'Novac nije stigao i mislio sam da smo gotovi'

U emisiji Poduzetnički mindset na televiziji N1 gostovao je Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, danas jedan od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika, piše Večernji list. Osvrnuo se na vrijeme koje smatra najtežim u povijesti svoje tvrtke.

– Ima li smo investitora koji je ponudio bolje uvjete od drugih ponuđača, vjerovali smo mu, ali nismo dovoljno dobro ispitali njegov background. Mi smo imali već nekih 180 ljudi i novca za preživjeti još dva mjeseca, bio je to srpanj 2016. godine. Ako ne riješimo problem za dva mjeseca – gotovi smo. Bilo je tu svega, slao je čak i falsificirane uplatnice, pa sam ga čak prijavio i nadležnim tijelima. No, novac nije stigao i mislio sam da smo gotovi. Jedva smo preživjeli, posuđivao sam od koga sam stigao, čak i od čovjeka kojega sam poznavao samo tjedan dana, riječ je o mladom poduzetniku također iz regije koji ima tehnološku firmu, također ima bradu poput mene, ne jede ni meso. Posudio mi je bez ugovora i nekako smo uspjeli. No, godinu dana nisam znao hoće li sutra firma postojati. Sve dok nisu ušli veliki investitori, ispričao je Rimac opisavši neugodan osjećaj kada svaki dan radiš cijeli dan, a ne znaš hoće li tvrtka sljedeći tjedan postojati.


Izvor: Večernji list

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 06.05.2020.