Marketing Summit Zagreb: Inovacije, trendsetting i rast brendova

Marketing Summit Zagreb: Inovacije, trendsetting i rast brendova

300 stručnjaka i entuzijasta iz područja marketinga sudjelovalo je na još jednom uspješnom Marketing Summitu u Zagrebu.

Jučer je u Kraš Auditoriumu održan ovogodišnji Marketing Summit pod sloganom Stay Ahead of the Game. Kako uvijek biti korak ispred marketinških trendova, objasnili su domaći i međunarodni stručnjaci.

Nakon uvodnog govora, led je probio Martik Koprek, Media director u agenciji Ascanius Media koji je napravio pregled regionalnog medijskog tržišta iz FMCG perspektive. Zatim je mikrofon preuzeo Bojan Radlović, Chief Digital Officer Fortenova grupe i predsjednik Uprave MultiPlusCarda s predavanjem naziva 'Od člana do fana', objasnivši važnost loyalty programa u poslovanju. Direktor marketimga iz agencije Arbona, Andrej Tonković, objasnio je jednostavne strategije u poslovanju koje donose impresivne rezultate, a Daria Nemčonok, direktorica LeverUp-a i Aleksander Kaszewski, Enterprise Account Executive za Salesforce su predstavili rješenja za personalizaciju komunikacije s klijentima.

Iz SAD-a je došla Vesna Matijević, direktorica Consumer Insights u tvrtki Ferrero koja je održala zanimljivo predavanje o inovacijama i cijeloj umjetnosti i znanosti iza njih, a ta tema je bila i odličan uvod u okrugli stol koji je slijedio. Moderator panela bio je Kristijan Matošević, Marketing Consultant u Abnormal Agency, a gosti panela bili su Nikša Farac, direktor marketinka u Krašu, Gašpar Novak, direktor Sektora marketinga i razvoja u tvrtki Zvijezda Plus te Dino Martinović, direktor marketinga, Stanić Beverages Group. Raspravljalo se o važnosti inovacija, njihovom predstavljanju i prihvaćenosti u javnosti te o izazovima koje sa sobom nosi plasiranje novih proizvoda na tržište.

Marketinški duel Philip Kotler vs Byron Sharp imali su Saša Ćirić, Marketing i R&D Director tvrtke Neoplanta i Predrag Ćirović, Managing Director u GfK Srbija, od kojih je svatko zastupao jednu stranu30 marketinga.

Konačno, Jenni Romaniuk, Key Note Speaker, profesorica na Ehrenberg-Bass Institutu te autorica nekoliko knjiga o marketingu i brendovima, između ostalih How brands grow i Better brand health, bila je najiščekivanija gošća konferencije, a u svom predavanju objasnila je kako izgraditi brend, mjeriti njegov uspjeh i osigurati njegov opstanak.

Marketing Summit je središnji godišnji događaj za stručnjake koji se bave marketingom u tvrtkama i institucijama, a namijenjen je svima koji žele postići veći uspjeh i rast sa svojim brendom, ali i onima koji imaju osobnu motivaciju za uspjeh u području FMCG marketinga. Misija Marketing Summita je da u jednom danu pokaže najbolje, najaktualnije i najefektnije primjere i strategije u domeni FMCG marketinga i predstavi najnovije marketinške pristupe u Hrvatskoj, regiji i svijetu. Svake godine dolazi sve više posjetitelja željnih zanimljivih predavanja, kvalitetnog networkinga, ali i vrijednih nagrada i poklona brojnih sponzora.

Marketing Summit Zagreb: Inovacije, trendsetting i rast brendovaMarketing Summit Zagreb: Inovacije, trendsetting i rast brendova

Fotografije: Robert Frančišković

Petak, 01.03.2024. / marketing-summit-zagreb