Marić: Božićnice javnom sektoru su sigurne, naći ćemo novac i za povišice

Marić: Božićnice javnom sektoru su sigurne, naći ćemo novac i za povišice

Ministar financija probleme smanjivanja rashoda proračuna ovako je komentirao: 'Svatko kad se njega tiče kaže nemoj tu, nego idi negdje dalje'

Hrvatska od subote opet živi bez kafića i restorana, kojima je dozvoljeno raditi hranu za dostavu ili odnošenje. Poduzetnici ugostitelji prosvjeduju, a ministar Zdravko Marić izjavio je da će im država nadoknaditi i dio fiksnih troškova. Odbija međutim razgovor o smanjenju PDV-a.

O tome kako će sve to utjecati na državne financije, koliki će biti pad BDP-a i drugim aktualnim pitanjima u sinoćnjem RTL Direktu je govorio ministar financija Zdravko Marić.

Na pitanje oko povećanja plaća državnim i javnim službama te božićnica, izjavio je da su božićnice već za ovu godinu planirane u proračunu.

- Što se tiče povišice za iduću godinu, to smo rekli da nemamo u potpunosti pokriveno u proračunu za 2021. no nije ni to prvi put, imali smo takve situacije proteklih godina, u tijeku godine naći ćemo način, uštedama na drugim rashodnim stavkama osigurati ono što je dogovoreno, kako ne bismo ponovno ušli u seriju sudskih tužbi i onoga što opet dođe na naplatu poreznim obveznicima, samo s nekim otklonom od nekoliko godina, izjavio je Marić, napomenivši kako povišice nisu upitne.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s RTL-a.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 01.12.2020. / www.rtl.hr