Ljeto 2020. je vrlo izazovna sezona

Ljeto 2020. je vrlo izazovna sezona

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je u Makarskoj kako će iduća turistička sezona biti vrlo izazovna, da se treba raditi na razvoju i diversifikaciji turističkog proizvoda i vrlo intenzivno komunicirati s tržištem.

Staničić je u makarskom hotelu Park studentima Preddiplomskoga sveučilišnog studija hotelijerstva i gastronomije, koji je nedavno počeo s radom u Makarskoj, održao predavanje na temu, Ustroj i aktivnosti Hrvatske turističke zajednice.

Odgovarajući na pitanja novinara, Staničić je za iduću turističku sezonu rekao kako je vrlo izazovna, još izazovnija negoli 2019. godina.

"To znači da ćemo se boriti za svakoga gosta, da trebamo dalje raditi na kvaliteti, na razvoju i diversifikaciji turističkog proizvoda te da trebamo vrlo intenzivno komunicirati s tržištem i raditi na individualnom pristupu svakom tržištu", naglasio je direktor Glavnog ureda HTZ-a.

"Svaki gost je važan i dobro je došao, pa je na svima nama koji radimo u turističkom sektoru da se jako potrudimo; da za sljedeću godinu zadržimo ovaj status Hrvatske koji imamo na globalnom tržištu te da ostvarimo ovu razinu rezultata koju smo ostvarili 2019. godine", dodao je.

Upitan o mogućem smanjenju cijena i povećanju plaća zaposlenicima u turizmu, direktor Glavnog ureda HTZ-a kazao je kako treba pitati poslodavce u kojem će pravcu ići politika plaća.


Cijeli članak dostupan na: privredni.hr

Utorak, 19.11.2019.