Krizni paket mjera: Vlada daje 3250 kuna za plaće po radniku

Krizni paket mjera: Vlada daje 3250 kuna za plaće po radniku

Vlada će plaćati da tvrtke ne otpuštaju, a dobit će i svježi novac i odgodu plaćanja kredita u koju će uključiti i pogođene građane. Ministar Marić rekao je da sve još definiraju, piše 24sata.hr.

Nažalost, sada je i službeno. Cijelu Europsku uniju čeka recesija zbog zaraze korona virusom.

Vlada je spremila paket mjera koje uključuju milijarde kuna za tvrtke, a sve bi trebale biti usvojene već do kraja tjedna. Pogođenim tvrtkama odgađa se za tri mjeseca plaćanja poreza na dobit i dohodak, te mirovinskog i zdravstvenog doprinosa. Postoji mogućnost produžetka tih mjera još tri mjeseca, a onda će poslodavci moći obročno otplatiti te nagomilane obveze. Odgoda se odnosi i na turističke i boravišne pristojbe, koncesije. Ali tu je i svježi novac preko državnih HBOR-a i HAMAG-a, ali i komercijalnih banaka. Poduzetnici će dobiti svježi novac za nužni obrtni kapital(npr. novac za nabava materijala) ili kreditne linije za povoljno refinanciranje postojećih kredita. Moći će također i odgoditi plaćanje kreditnih obveza. 

Premijer Andrej Plenković je rekao da će, među mjerama, Vlada plaćati 3250 kuna, iznos minimalne plaće za radnike u tvrtkama pogođenim krizom, a da će poslodavci morati osigurati ostalo.


Ostatak članka pročitajte na: 24sata.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 17.03.2020.