Kriza tvrtki Solvis iz Varaždina nije naštetila: Potražnja za njihovim proizvodima ne posustaje, rade i za Google

Foto: www.solvis.hr

Kriza tvrtki Solvis iz Varaždina nije naštetila: Potražnja za njihovim proizvodima ne posustaje, rade i za Google

Gotovo da nema dijela svijeta gdje ne koriste njihove proizvode – od Njemačke, Italije, Francuske do Kanade i SAD-a. Želi ih i globalni tehnološki div – Google.

Oko 1500 solarnih panela dnevno se proizvede u postrojenju na samom ulazu u Varaždin. Koronavirus nije naštetio njihovu poslovanju, potražnja za njihovim proizvodima veća je nego što mogu proizvesti.

”Cijena jednog solarnog panela, nekog standardnog je 500, 600 kuna, ovisi o snazi. I naravno znamo da za instalaciju uvijek trebamo nekoliko panela, Ovisi o potrošnji kuće, je li to dva, tri. četiri, pet kilovata. Znači, instalacija dođe nekoliko tisuća kuna. Hajdemo reći od 7.000 – 8.000 kuna pa do 20.000 kuna”, objasnio je direktor Solvisa Stjepan Talan za RTL.

Gotovo da nema dijela svijeta gdje njihove solarne ćelije ne proizvode solarnu energiju – od Njemačke, Italije, Francuske do Kanade i SAD-a. Njihove solarne panele želi i globalni tehnološki div – Google, kaže Talan: ”Najperspektivniji kupac naš vani je u Americi, to je Google, firma koja gradi svoje data centre i gdje radimo za njih specijalne pokrovne solarne panele”.

U ovoj tvornici godišnje se proizvede oko pola milijuna solarnih panela. Nažalost, kada govorimo o solarnim instalacijama Hrvatska se nalazi na samom začelju Europske Unije, no interes za solarnim panelima u Hrvatskoj znatno je u porastu.

Kako bi potaknuli građane i građanke da što više proizvode vlastitu energiju i budu energetski neovisni, država nudi sufinanciranje do maksimalno 75.000 kuna.

Ivan Ćutić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objašnjava: ”Mogu se prijaviti obiteljske kuće koje su do 600 metara kvadratnih, odnosno do tri stambene jedinice. Također moraju zadovoljiti određeni energetski razred, znači za kontinent to je C ili viši, a za primorje to je B ili viši”. Prijavu i dokumentaciju moguće je pripremiti na službenim stranicama fonda putem e-prijave od 1. kolovoza, a 24. kolovoza Fond započinje zaprimati prijave.

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 20.07.2020. / poslovni.hr