Koprivničanka dobitnica iznimno prestižne stipendije 'Za žene u znanosti'

Foto izvor: Antonia Ressler, epodravina.hr

Koprivničanka dobitnica iznimno prestižne stipendije 'Za žene u znanosti'

Koprivničanka Antonia Ressler, jedna je od četiri ovogodišnjih dobitnica prestižne stipendije L’Oreal-UNESCO – Za žene u znanosti. Sam naziv ove nagrade ukazuje kako ovo nije mala stvar.

Inače, Antonia je nakon što je završila gimnaziju Fran Galović u Koprivnici, upisala Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, na kojem se nakon stečene diplome zaposlila na Zavodu za fizikalnu kemiju, piše epodravina.hr.

Svijet više nego ikada treba inovativnost i znanstvena rješenja, a jedan od programa koji ih podupire jest i Nacionalni programa stipendiranja 'Za žene u znanosti'. Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti', u organizaciji L’Oréala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture već četrnaestu godinu zaredom potiče izvrsnost mladih hrvatskih znanstvenica u razvoju znanosti. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 eura nagrađuju se četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

– Ova prestižna stipendija predstavlja svojevrsnu nagradu za dosadašnja postignuća i doprinose znanstvenoj i društvenoj zajednici, a ujedno služi i kao dodatna motivacija u daljnjoj znanstvenoj karijeri. Tijekom svoje znanstvene karijere objavila sam tri znanstvena rada, održala dva posterska i sedam usmenih izlaganja na međunarodnim konferencijama i školama te se profesionalno usavršavala u Center for Biomaterials and Tissue Engineering, koji se nalazi u Španjolskoj – objašnjava Antonia.

Za stipendiju L’Oreal-UNESCO – Za žene u znanosti prijavila se na poticaj prof.dr.sc. Hrvoja Ivankovića i prof.dr.sc. Marice Ivanković na čijem projektu izrađuje doktorsku disertaciju.

– Željela bih nastaviti karijeru u znanosti te ostati u Hrvatskoj, koja je ulagala u moje dosadašnje školovanje. Svakako bih željela nastaviti suradnje s inozemnim kolegama na istraživačkim projektima i na inicijativi Europskog keramičkog društva “Young Ceramics Network” čiji sam član upravnog odbora – zaključila je.


Izvor: epodravina.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 08.05.2020.