Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača

Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i Konzuma u kojoj su se malim proizvođačima i OPG-ovcima ponudile Konzumove police umjesto zatvorenih tržnica javilo se već 200-ak novih malih proizvođača te je u prvom tjednu suradnje s njima otkupljeno oko 70.000 komada salate, 18.000 kg blitve, 5.000 kg poriluka, 5.000 kg peršina i 1.300 kg mladog luka, a novi su se dobavljači pridružili grupi od preko 4000 poljoprivrednika i OPG-ovaca s kojima Konzum već surađuje.

Konzum očekuje da će u idućem razdoblju otkupljene količine od malih proizvođača dodatno rasti. S obzirom da se bliži sezona domaćih jagoda, Konzum je već u kontaktu s proizvođačima iz svih dijelova Hrvatske kako bi im na raspolaganje stavio svoje distributivne i prodajne kapacitete.

To su prvi konkretni rezultati projekta u koji je Konzum krenuo potaknut odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri obustave rada tržnica i u sklopu kojeg  voće i povrće hrvatskih proizvođača koje su donedavno kupovali na tržnicama, građani mogu nastaviti kupovati u Konzumovim prodavaonicama u cijeloj Hrvatskoj.

Podržavanje hrvatske proizvodnje i domaćih proizvođača oduvijek je bio Konzumov prioritet, a to na najbolji način potvrđuje činjenica da u prometu voća i povrća proizvodi hrvatskog podrijetla sudjeluju s preko 80 posto.


Izvor: novac.jutarnji.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 03.04.2020.